I wish I was a Superman , I believe I can fly , and I Love My not exist Superwoman So Much .
! ATTENTION !
all the pics in my blog are 100% taken by me , unless stated otherwise and some songs in this blog is my cover.
This is my photoblog and my diary blog , all tears , joy and happiness will posts here and my photography things too . AWESOME!

Happy 19th Birthday 1995!

This post I credit to them who had so much mean to me. I wishes their birthday through my prayer and sometimes I text them when I miss them a lot. mostly all 95s and I became brother to them sometimes more than that. I want to meet them soon but idk when. Sigh.

Alhamdulilah, dengan keizinan Allah swt, aku masih bernafas untuk menulis dan menaip post ni untuk korang, my love and my everything. All their birthday I still remember since last 3 years or 2 years. I don't know I can remember all of that indeed I hate NUMBER! Even their Birthday already past, but I need to write this because I already niat nak tulis ni semua, disebabkan masa yang tidak mengizinkan, aku tulis dengan perlahanlahannyaaa. Beginn...

FEBRUARY :
5 February 1995

                Sharifah Fatimah Syed Zain!!Happy Birthday Pah! Rindu pah, rindu nak express feeling kat pah about my problem and world things. Haha! Kalau ingat zaman sekolah, memang kelakar and sebak jugak ade. Sigh. Now things change and time flies so fast. Everything change, you, me , her , him and everything.

Pah, Amin rindu pah sebab pah kawan yang memahami dan understand my problem. Even kita tak rapat, i can feel that you something to me, like brother and sister. Pah is grown up ! Macam tak percaya. We are 19.

Now everythings change, Kita tak macam dulu, tkboleh nak IM IM. Haha, now you are busy with your life and im busy with my life. Semoga sukses in your life ya pah. Rindu your mom and including you. :') Send my regards to your mom. I miss everything.

Thanks for tell my stories to your mother. I feel dihargai selama ni. :') Terima kasih pah, pah la kawan yang tak pernah putus asa tolong Amin. Even you story to ur mom. Haha macam tak percaya when your mom said that im Amin yang cinta tak terbalas tu ke? Hahaha. Sigh. She advice me to move on and focus on studies. Alhamdulillah dengan usaha dan berkat doa. I past my SPM walaupun tk seberapa cantik result nya.

Anyway, I can move on now.

Thank you to u pah. Thanks for everything. Thanks being part of my life. I wishes the best for ur life. Keep dreaming and chase it! :')

14 February 1995

               Syed Ahmad Nasrullah Bin Syed Ahmad!!! Happy 19th Birthday BigSmallBro! Hahaha kau ni makan je protein tapi tak besarbesar, asyik tidur petang lepas tu tanak workout. Sikitsikit sakit. haha! BTW, maafkan aku sebab selalu buli kau, selalu marahmarah kau, selalu sakat kau, selalu buat jahat dengan kau. Aku sebenarnya sayang kau tau. Kau la kawan yang memahami aku walaupun perangai kau kadangkadang macam budakbudak. Aku sedih bila kau ditindas tapi aku suka pulak buat kau ditindas. peliknya aku.

               Ketepikan hal family kau tu, yang penting skrang ni kau focus your study sebab kau anak lelaki sulung dalam keluarga kau. Kau kena protect family kau when you grow up nnti. kau akan rasa ape aku rasa selama ni bila hal family mengacau dalam hidup kita. Redha dan sabar. Ni semua dugaan Allah bagi sebab dia sayang keluarga kau, dia nak uji tahap kesabaran kau dan everything.

                Lately ni kau asyik berputik dengan cinta. Aku tahu zaman bercinta bagi aku skrang ni tidak lagi sebab aku macam dah takde perasaan. Aku korban kan cinta aku untuk orang lain. :') Tapi untuk kau, kau kena fight ape yang kau nak. kau kena usaha lebih. jangan malas lagi. Maafkan aku sebab banyak sakitkan hati kau. tapi aku tahu kau simpan kan? Maaf ye syed! Anyway! Happy Birthday BOBO!!! Haha Be nice person everyday and be good to everyone. Semoga baik baik dalam apa sahaja dugaan dan halangan. Aku sayang kau bro. I love you so much! ahha dah mcm gay dah. Jadi contoh pada adikadik kau yang lain nanti. Buktikan pada mak kau, walaupun kau berjiwa seni tapi kau boleh mengendalikan akaunakaun dalam company mak kau soon. Amin. I wishes the best for youuu :')

MAC :

14 March 1995
               Azzim Bin Ahmad Azam!!! Happy 19th Birthday Bro! You are bigbro now. Haha. Anyway, please just stay as my sahabat dunia akhirat walaupun perangai kita semakin krik krik sekarang.
Maaflah, aku busy dengan dunia aku, kau pula busy dengan dunia kau. Aku respect kau, sambil belajar, boleh plak kau part time kerja eh? InsyaAllah dengan usaha, doa dan tawakal kau boleh berjaya. Never give up chasing your dreams. I'm always with you. Jangan selalu down and stop doing stupid things. Aku tak suka. Aku nak Azzim yang dulu, yang Imamkan aku bila kita solat berjemaah kt rumah kau. Don't waste your time on the wrong people, waste your time working on something, it worth! Jangan down selalu, Ingatlah pada Pencipta kau. BTW, Semoga panjang umur, dan dimurahkan rezeki yang limpah luah, semoga diberikan kesihatan yang baikbaik sahaja dan juga mendapat kebahagiaan dan keredhaanNya didunia dan diakhirat. InsyaAllah. Aku sentiasa doakan yang terbaik untuk kau. You deserve better life.! :') Amin.

InsyAllah you will be great businessman and entrepreneur soon! Amin. :')

APRIL :
2 April 1995
               Mohamad Fahmi Bin Rasul!!! Happy 19th Birthday BigBro!! Alhamdulillah you are still willing being my friend with me bro, We are good to be DJs soon Hahaha. In your dreamsla! Sihat mie? Rindu aku tak? bile nak bowling? Bile nak rave dgn aku? Haha someday right? Rindduuuu nya aku pada kau mieee. Kau dah besar dah boleh conquer Kukubesi bilabila sahaja. Forget the past, and move on brotha. Law is bullseat! and sometimes is good to break the rules and law. Takpe mie, banyak lagi peluang menantimu. Alhamdulillah, kau dapat PIS even the course yang kita minat dulu. Reka Bentuk Graphic, aku doakan kau keluar nanti ade retail store yang concept art yang different from others. InsyaAllah, aku support kau dari belakang. Aku sanggup jadi pekerja even nak jadikan aku franchise manager pun boleh :')

Aku sayang kau mie, kau banyak tolong aku bile aku jatuh, kau banyak nasihat aku bile aku melayang. Aku pun bebual dah melayang dah nak terbang dah ni. Aku harap kau dapat ape yang kau nak, dapat ape yang kau impikan selama ni, just chase it when the chance is around you bro.

Semoga menjadi anak yang soleh kepada kedua ibu bapamu and menjadi contoh kepada adikadik mu. InsyaAllah kita doadoa sama yang Seni tidak akan hilang dalam diri kami. Art is important for Earth!
Always Success in your life bro! I miss youu! Sentiasa sihat selalu dan Bahagiamu Deritaku. Haha N1! :')
____________________________________________________________________________________________


4 April 1995
              Nur Ain Fazira Binti Rahmat!! Happy 19th Birthday Sister from different mother and father. Hahaha semuanya aku cakap macm tu. Ainnnnnnnnnn! Why Im so excited write this for you? I don't know why, yang penting I'm so proud of you being your brother aka anak angkat che lah katenye. Lol!
Dulu kite time kat sekolah tak rapat macam sekarang? But now? All is change, you fall, I help, I fall, you help.. and so on. Nowadays, you got boyfriend already even you boyfriend being friend with me already and you just know him last year? Haha what a shame. Affan Firdaus & Ain Fazira. Sesuainya! Dah bolehla rasa nasi minyak nanti k? I hope you guys longlasting till Jannah. Ain, maafkan Amin kalau terlepas kata or whatever. Kadangkadang Amin tk sedar ape Amin buat selama ni, Even Amin pandai nasihat Ain, tapi Amin tk pandai Nasihat diri Amin. BTW, you dreams to marry it will be come true soon, In Sha Allah, just keep praying and never miss you prayer. Amin doakan yang terbaik for your future and kerjaya. Hal family tu ketepikan dulu, yang penting sekarang you just keep studying, Your parents will proud of you and your sister will follow you. Your sister now in my hand. Thanks for trust this worst guy. Haha. Selamat Hari Jadi! Semoga menjadi lebih tua haha dan semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. May you succeed in your life and have a better future. I love you dodol! :')

MAY :
             
23 May 1995
                Nadhirah Binti Misman!! Happy 19th Birthday dodol, toyol, samdol and ape apela yang sewaktu dengannya. Pejam celik pejam celik, tak percaya yang kau dah nineteen Nad! Hahaha. Rindunyaa aku pada kau. Nak dengar tak puisi aku? Version remix plus bootleg. Haha
                         
                               Pukul 3 pagi bunyi handphone ku berdering
                               Kuingat pontianak menelefonku
                               Rupa-rupanya, sahabat sejatiku yang miripmirip cik pon berada UIA menelefonku
                               Rindunya padanya semakin mendalam ibarat aur dan tebing
                               Tapi apa kan daya, dia dan aku jauh untuk berjumpa
                               Kami melepaskan rindu yang hangat di handphone sematamata
                               Sekarang, duadua di teratak masingmasing,
                               Walaupun dekat di mata, jauh di hati. mcm mana tu?
                               Ohhhh Nadhirah, aku merindukanmu, aku di Legoland, mu di BBU! 
                               Ape bangsat punya puisi mcm ini, aku merosakkan segalanya. DONE!

Hahaha, sorryla Nad, ni bukan puisi, ni pusittt! Hahahaha Kau buat ape tu Nad? Dah makan? Alip kau mcm mana? All okay? Rindu nak call kau sampai pagi, Kau kt mana? Aku rindu saat suka dan duka aku luahkan pada kau. Aku gembira kau dah happy sekrang ni? lain la aku masih tergendala dengan hidup ni. Banyak benda dah aku tipu kau, akhirnya aku luahkan sebab aku dah tak sanggup tipu kau. Kau ibarat kakak yang hadir untuk sementara waktu tapi aku masih merasakan yang kau masih disini bersama aku. Hadiah hari jadi kau aku dah belikan, tapi tktahu bila waktu yang sesuai nak berjumpa dengan kau, sebab aku malu. Aku malu dengan diri aku sendiri sebab aku banyak buat salah kat kau, sebelum aku pergi. Kau maafkan la aku ye? Aku susun jari jemari tangan and kaki aku yang longlai ni minta ampun tau. Kau rindu aku tak? Aku rindu kau dodol. Alhamdulillah, kau dapat lupa ape yang menyakitkan hati kau selama ni, kau telah lupakan segalanya.

Kau jangan give up lagi ye Nad, Aku tahu kau kecik tapi KUAT orangnya macam Kak Nadia aku. Pedulikan ape orang nak cakap dengan kau punya result, aku tetap bangga sebab kau dapat teruskan empayar kau and dapat luaskan pengetahuan kau sampai degree, Aku bangga. Kau sayang aku tak Nad? mestila tak kan? aku banyak dosa dengan kau. Kau tinggal benda yang bermakna dalam hidup kau, aku cukup bangga. Aku takboleh , tapi makin lama kelamaan, Aku boleh Nad, sebab kau boleh. Alhamdulillah.
Kau mesti bahagiakan sekarang? Aku doakan hubungan kau dengan Alip kekal hingga ke Jannah.

Aku rindu kita macam dulu, gayut sampai pagi. Kau dah lupe ke semua tu? Yela now kau dah ada boyfriend. Things changekan? Perubahan masa katanye. Takpelah aku faham. Aku dah biasa dah dengan semua ni. Aku cuma perlukan seseorang yang aku boleh luahkan perasaan aku yang lara dan tak tentu arah.
Aku rindu kau nad, rinduu sangat. :'(

Janganlah keluar dalam hidup aku. Hadiah ada untuk kau. Aku simpan lagi walaupun berabuk. Kau tunggu jela. Masa yang sesuai aku bagi ye? :) Sedih tak aku tulis camni? Rasa mcm aku dah takdekan? Aku tahu kau tengah sedih baca semua ni. Kau rindu aku tak? Kau rindu tak kita cakap sampai subuh? Hahaha those moments is no more right? Goodluck in your life my dear friend. I happy when you happy. May you and Alep ke jinjang pelamin. InsyaAllah. I will pray for your two.

Dengarlah lagu-lagu dalam blog aku ni. Semua khas untuk kawankawan aku. Kalau aku dah takda, jangan lupa yang aku pernah muncul dalam hidup kau tau. :) Aku sayang kau kenit. Hehe. Nad keciKUAT!!!! GO Dr Nadhirah Misman Soonnnnn!

Anyway, Happy 19th Birthday. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki yang limpah luah and diberkati Allah SWT. Goodluck chasing your dreams, be good in here and hereafter and Have a better future. Semoga jadi anak yang soleha. :') Amin!

____________________________________________________________________________________________

24 May 1995
               Shazauwiyah Hassan Alsree !! Happy 19th Birthdayyyy Sisto!!! What a surprise kau dah besar dah rupenye eh? HAPPY AND HAPPY Syaza, kau kuat macam Nad, bestie kau tu. Aku faham situasi kau sekarang, krik krik dengan study kau. Tapi Alhamdulillah kau bukak mata luasluas and kau never give up kau terus kan usaha untuk belajar. Aku tahu Law bukannya senang, mungkin ni dah takdir kau memang takboleh jauh dari Seni kan? Kita memang dilahirkan untuk berjiwa seni. Jangan anggap kau tak belajar buat masa sekarang ni kau rasa diri kau tu rendah ye? Kau lagi hebat dari kitorang semua tau. Kau inspirasi aku yang ade dalam top 100 :) Aku rindu kau Shazauuuu, rindu nak ejek kau, rindu nak sakat kau and everything about you.

Yang penting jangan give up dalam hidup ya? Thanks sebab datang kenduri akak and abg aku, even aku tak terlayan korang that time. Jannah and shikin punn, thanks for everything. Aku tak terbalas budi korang yang amat baik ni. Syaza, I know you need someone attention esp a men, of course a dad right? Jangan risau Shaza, walaupun Dia tidak berada disini bersama kita, Dia selalu menimani tidur kau diwaktu kau tidak sedar, diwaktu kau keseorangan, dan kita doalah yang terbaik untuk dia bersama orangorang yang beriman.
InsyaAllah Shaza, kau akan berjaya, aku doakan non stop for all of us. We can strive what we chase for.

Kau jangan lemah tu je, aku harap yang terbaik dari kau! Semoga sihat selalu and be happy with your life. Dont forget me bila dah berjaya, InsyaAllah lambat laun kita akan bertemu jua :) Someday. Be a good daughter to your mother and late father. Be good sister to your siblings. Be good caliph to your Creator. InsyaAllah you will live happily. Amin ya rabbal Alamin. :')
____________________________________________________________________________________________

31 May 1995

               Ammaruddin Bin Zulkifle!!! Ammar, lama kan kita tak jumpa? maafkan aku kalau aku ada salah silap aku terhadap kau. Memang banyak, tak terkira rasanya. Aku banyak cakap belakang pasal kau, aku banyak dengki dengan kau. Aku taktahu kenapa aku jadi macam ni. Mungkin aku tak sedar yang aku ni lebih rendah dari kau. Sigh. Alhamdulillah aku dah maafkan segala dosa kau terhadap aku. Aku dah lupakan semuanya. Aku cuma ingin ambil masa untuk berseorang seketika waktu. Aku rindu nak main blackshot dengan kau, rindu nak main bowling dengan kau and rindu nak buat mcmmcm dengan kau.

               Macam mana study kau sekrang? Aku dengar kau dapat result yang baik baik ja. Alhamdulillah, walaupun kat sekolah kau tak havoc, tapi kau universiti kau havoc gila. Achik cerita kau dah training ngan budakbudak sukma for bowling. Pehhh lagi gempak. U did well bro. Pulau Pinang mesti bestkan? Aritu aku baru je pergi sana, sebijik macam Singapore. waduhwaduh, kau belajar merantau ye? Fuhh hebat!

               Aritu aku nampak kau kat Neo, sorryla tak tegur. Aku dh ckapkan aku amik masa nak maafkan diri aku bila berjumpa dengan kau. Kita dari dulu macam ni, kejap gaduh, kejap baik. Aku tktahu kenapa, masingmasing buat hal sendiri senangkan? Tak gaduh and tak baik. cuma biasa tapi rapat. :')
Aku rindu nak partner dengan kau dalam Blackshot. Family kau ape khabar? mesti baikbaik saja kan? Alhamdulillah.

                Jauh aku meluahkan perasaan, wish happy birthday pun tak lagi. Anyway! Happy 19th Birthday bro, sure ramai awek dah kan kau. Good! Wishes longlasting for ur relationship. Semoga kau baikbaik ja selalu tau, supaya jadi anak yang soleh, tak sabar tengok kau naik pelamin dengan orang yg kau sayang. Semoga pelajaran kau baikbaik saja ye? Aku rindu nak tengok movie dengan MPVs and aku rindu nak clan war dengan MPVs. Happy Birthday again bro. Aku akan doakan kau berjaya didunia dan diakhirat. Be good son to ur parents and be good brother to ur siblings! InsyaAllah we will meet soon :')

             
 p/s : Sorry amik gambar tak mintak izin. For those yang aku tak wish, aku wish sebenanrya tapi hanya didalam doa tapi bg aku itu sudah bermakna berbanding aku write post mcm ni. Aku harap korang tk
marah.

"Jujur aku cakap aku menangis dan sebak tulis ni. Aku rasa aku dah jauh dah dengan korang. Mungkin perasaan aku kan? maafkan aku sebab takdapat jadi kawan yang terbaik yang korang ada. Aku rindu semuanya. Saat aku nak tidur, aku selalu fikir mungkin apa korang thought about aku lately ni, apa korang tengah buat. Aku rindu korang, aku sayang korang. you guys will be missed! Aku jujur yang aku bukan baik dan aku banyak buat bad dengan korang. Maafkan aku ya?" :')


Nur Muhammad Amin Bin Nordin, Egoman that born in 1995


No comments:

Post a Comment