I wish I was a Superman , I believe I can fly , and I Love My not exist Superwoman So Much .
! ATTENTION !
all the pics in my blog are 100% taken by me , unless stated otherwise and some songs in this blog is my cover.
This is my photoblog and my diary blog , all tears , joy and happiness will posts here and my photography things too . AWESOME!

Adam & Hawa


Assalamualaikum readers, Yeahh! Adam & Hawa Drama The Series dapat Amin habiskan in just two days. Haha. A bit kelakarlah kan? pelik kan lelaki tengok cerita macam ni? Biasalah. By the way Cerita ni buatkan Amin nak tahu selanjutnya, apakah terjadi selepas ni, u know what Amin tak tidur about two days sebab cerita ni. Haha :D This drama based on novel ( maybe i should read novel after this Haha ) Its about life, marriage and afterlife. Padahal im still younger to think about marriage. Tapi cerita ni banyak pengajaran dari segi tersirat dan juga tersurat. contohnya bila kena tangkap basah ( means jangan berdua-duaan) , semasa Am and Ain kt Mecca. Time tu Amin sedih because keindahan Tanah Suci sebab Amin tak pernah pergi lagi. In Shaa Allah mungkin akan pergi pada masa akan datang.
Betul Amin masih muda, tetapi Marriage ni kita kena tempuhi jugak bila tiba masanyakan? sebab tu there's a reasons why i'm watching this movies. Kadangkadang tengok gelagat Adam dan Hawa, Amin akan tergelak sendiri. Cubelah try tengok :) Masa Amin tengok drama ni, i just take the good things , good attitude and good events to learn. Even people think they always perfect. Nahh~~ Terima kasih Aisya Sofea sebab terbitkan novel Adam & Hawa and thanks to Datin Zaiton because jadi penerbit untuk Drama ni banyak perubahan yang telah Amin lakukan dari segi akhlak dan ibadat Amin. Alhamdulillah





Sinopsis : Ain Hawani terpaksa dikahwinkan dengan Adam apabila mereka berdua atas salah faham ditangkap berkhalwat. Meskipun Ain menafikannya, Adam hanya senyap dan membiarkan semuanya berlaku. Kerana kecewa, Ain lari meninggalkan Adam keseorangan menanti kepulangan isteri yang dicintainya. Bertahun berlalu akhirnya mereka diketemukan semula namun adakah mereka akan mengetepikan ego masing masing dan menyerah pada perasaan yang sememangnya mendambakan diri masing-masing.




Most couples express their love by saying 

“I’ll be with you until death do us part”, 
but it’s more beautiful for Muslim couples. 
For us, it’s “not even death will part us
 because we’ll be reunited in Jannah, Insya'Allah.

No comments:

Post a Comment